Τι δεν είναι έξυπνο σπίτι;

You are here:
← All Topics

Με την εγκατάσταση του Ikea Trådfri, του Philips Hue, ή του Samsung SmartThings δεν μετατρέπεται το σπίτι σας σε έξυπνο σπίτι. Εάν αυτά τα προϊόντα δεν συνδυαστούν με ένα πολύ πιο ικανό σύστημα, τότε το μόνο που σας προσφέρουν είναι την περιορισμένη δυνατότητα να ελέγξετε κάποιες έξυπνες συσκευές, χωρίς την δυνατότητα ενσωμάτωσης τους με οτιδήποτε άλλο. Δεν είναι αυτή η ιδέα του έξυπνου σπίτιου, έστω και αν αρχικά φαίνεται ικανοποιητικό για τις δικές σας ανάγκες.

Είστε επίσης περιορισμένοι στα προϊόντα που παρέχουν μόνο αυτές οι εταιρίες, διότι χρησιμοποιούν proprietary software. Που σημαίνει είστε πλέον κλειδωμένοι στις μάρκες που αγοράσατε, οι οποίες μάλιστα απαιτούν την παρουσία δικού τους hub/bridge/gateway, όπως το Philips Hue Bridge η το Trådfri Gateway ή το SmartThings Hub. Επίσης προσθέτετε συχνότητες στο σπίτι σας, όπως Zigbee και Z-wave χωρίς να υπάρχει πραγματικό όφελος, εφόσον οι πλείστες έξυπνες συσκευές σήμερα, υποστηρίζουν Wi-Fi και MQTT.

Οι λύσεις που προσφέρουμε σας δίνουν την δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα πολύ πιο δυνατό και ικανό σύστημα, έστω και αν αγοράσατε προϊόντα από εταιρίες που χρησιμοποιούν proprietary software.